Pravila i uvjeti korištenja internetske stranice nekretninerijeka.net

Članak 1.
Uvod

nekretninerijeka.net je internetska domena u vlasništvu Nekretninerijeka. Pod domenom nekretninerijeka.net nalaze se internetske stranice u vlasništvu Nekretninerijeka (u daljnjem tekstu: stranice nekretninerijeka.net) namijenjene direktnom povezivanju kupaca i prodavatelja. Upotreba ovih stranica ne čini Nekretninerijeka za stranice nekretninerijeka.net (U daljnjem tekstu: nekretninerijeka.net) odgovornim za prodaju, niti je nekretninerijeka.net dio prodajnog procesa. Korištenjem stranice nekretninerijeka.net, klijenti pristaju na navedena Pravila i uvjete. nekretninerijeka.net zadržava pravo promjene Pravila i uvjete korištenja bez prethodne najave.

Članak 2.
Predaja oglasa i zaštita podataka

Oglas se može predati jedino na način istaknut na stranicama nekretninerijeka.net. Oglašivač jamči kompletnost, istinitost i ispravnost objavljenih podataka te vlastitu zakonsku kompetentnost korištenja ovih stranica. nekretninerijeka.net nije odgovoran za sadržaj oglasa. nekretninerijeka.net će činiti sve kako bi zaštitio privatnost osobnih podataka oglašivača u smislu Zakona o zaštiti podataka te da će oni biti korišteni samo u svrhu spajanja oglašivača i kupca. Oglašivač pristaje da nekretninerijeka.net njegovu e-mail adresu upotrijebi za slanje obavijesti o statusu predanog oglasa, dostavu računa za eventualno korištene dodatne usluge te u svrhu slanja svih ostalih obavijesti vezanih uz predani oglas.
Upisna vrijednost uz oglas i prikazana vrijednost na oglasu koja je uz znak (€) se izražava u bodovima (znak za bod (€)) te ne predstavlja cijenu vec pomnožena s 7.4 predstavlja približnu procijenjenu vrijednost proizvoda ili usluge iz oglasa u kunama. Iako je (€) medjunarodno priznati simbol valute Europske monetarne unije - Euro, izričito naglašavamo, niti nekretninerijeka.net, niti oglašivaci, niti korisnici stranica nekretninerijeka.net, neće niti pod kojim uvjetima smatrati navedenu vrijednost uz znak (€) cijenom proizvoda u oglasu izraženu u Eurima.
nekretninerijeka.net nije odgovoran za istinitost, točnost, legalnost, kao ni kvalitetu i sigurnost podataka navedenih u oglasu. Predajom oglasa, klijenti su suglasni da njihovi podaci budu dostupni na uvid svima koji su zainteresirani. nekretninerijeka.net trudi se ponuditi klijentima kvalitetnu uslugu te radi toga zadržava pravo brisanja oglasa ili izmjene podataka u sljedećim situacijama:

 • Oglas je predan u krivu rubriku
 • Oglas sadrži nepotpunu i/ili netočnu cijenu proizvoda i/ili usluge
 • Oglas je predan više puta
 • Oglas oglašava prodaju više od jednog proizvoda ili usluge
 • Oglas je neprimjerenog, uvredljivog sadržaja
 • Oglas oglašava prodaju, po hrvatskim zakonima, nedopuštenih proizvoda i/ili usluga (pornografija, lijekovi, ilegalne kopije softvera, filmova, glazbe...)
 • Oglas je sumnjiv u pogledu prodaje ilegalne ili ukradene robe
 • Oglas oglašava prodaju proizvoda i/ili usluga kojima se krše autorska prava i/ili druga prava intelektualnog vlasništva
 • Oglas na bilo koji način narušava kvalitetu i uvredljivog je sadržaja prema nekretninerijeka.net
 • Oglas promovira proizvode ili usluge pravnih ili fizičkih osoba koje se bave gospodarskom djelatnošću bez prethodno reguliranih uvjeta s nekretninerijeka.net
Također, nekretninerijeka.net zadržava diskrecijsko pravo brisanja oglasa bez prethodne najave i bez navedenoga razloga u bilo kojoj situaciji koja ovdje nije navedena.

Članak 3.
Zaštita autorskih prava

Podaci na stranicama nekretninerijeka.net zaštićeni su Zakonom o autorskom pravu. Autorska prava koja se odnose na stranice nekretninerijeka.net uključuju tekstove, njihovo oblikovanje, baze podataka, slikovne sadržaje i druge grafičke elemente koji su vlasništvo nekretninerijeka.net. Podaci se mogu koristiti samo na način predviđen ovim Pravilima i uvjetima korištenja. Korištenje podataka u druge svrhe, kao i kopiranje, prijepis te distribuiranje podataka bez odobrenja protivi se Zakonu o autorskom pravu te podliježe sankcijama. nekretninerijeka.net se izuzima od odgovornosti i/ili sudjelovanja u eventualnim sporovima u vezi s povredom i zaštitom autorskih prava oglašivača na stranicama nekretninerijeka.net

Članak 4.
Isključenje korisnika i naknada štete

nekretninerijeka.net zadržava pravo isključiti iz daljnje uporabe stranica nekretninerijeka.net onog korisnika koji na bilo koji način krši ova Pravila i uvjete, na bilo koji drugi način usporava ili ometa rad stranica ili na bilo koji način neovlašteno koristi stranice, a osobito u smislu:

 • kopiranja sadržaja objavljenih na ovim stranicama te objavljivanja u/na nekom drugom mediju oglašavanja
 • lobiranja oglašivače na stranicama nekretninerijeka.net da se oglašavaju na nekim drugim stranicama, ili u drugim medijima oglašavanja, na način da ih kontaktira putem telefona ili SMS poruka nudeći im svoje usluge

Gore navedeni postupci su pravno kažnjivi te će u takvim slučajevima nekretninerijeka.net poduzeti sve pravne mjere kako bi zaštitio sebe, svoje oglašivače i korisnike te zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili gubitak.

Članak 5.
Jamstvo

nekretninerijeka.net ne jamči:

 • točnost, potpunost i istinitost oglasa ili teksta na stranicama nekretninerijeka.net, kao ni kvalitetu, sigurnost i legalnost ponuđenih proizvoda i usluga
 • legalno korištenje stranica nekretninerijeka.net od strane trećih osoba
 • nadležnost druge strane u zaključivanju sporazuma, ispravnost, potpunost i točnost osobnih podataka oglašivača koje je isti koristio
 • da na stranicama neće biti pogrešaka i/ili da će funkcionirati bez prekida u svakom trenutku


Članak 6.
Odgovornost

nekretninerijeka.net se izuzima od bilo kakve štete, gubitka ili ozljede koji mogu nastati izravno ili posredno zbog

 • korištenja, upotrebe i/ili zloupotrebe stranica nekretninerijeka.net
 • korištenja, upotrebe i/ili zloupotrebe stranica na koje vode poveznice sa stranica nekretninerijeka.net
 • informacija na stranicama nekretninerijeka.net
 • postupaka koji su poduzeti ili nisu poduzeti vezano uz informacije na stranicama nekretninerijeka.net

nekretninerijeka.net ne snosi nikakvu odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze sa stranicama nekretninerijeka.net, niti podupiranja takvih stranica od strane nekretninerijeka.net. Stranice nekretninerijeka.net mogu sadržavati poveznice prema drugim stranicama, ali Nekretninerijeka ne odgovara za usluge ili proizvode do kojih se došlo na taj način. nekretninerijeka.net nije odgovoran za bilo koji pravni postupak ili pritužbu protiv oglašivača zbog povrede bilo kojeg autorskog prava ili prava intelektualnog vlasništva.

Članak 7.
Sudska nadležnost

Za sve zahtjeve i sporove koji bi mogli nastati iz korištenja predmetnih materijala, stvarno je nadležan sud u Zagrebu. nekretninerijeka.net zadržava pravo izmjene sadržaja na stranicama nekretninerijeka.net bez prethodne najave u bilo kojem trenutku, na bilo koji način i iz bilo kojeg razloga i nije odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Posjetitelji su dužni uočiti te promjene te im se prilagoditi. Ovaj ugovor je na snazi dok ga jedna od stranaka ugovora ne raskine. Korisnik može raskinuti ugovor u bilo kojem trenutku na način da prestane koristiti stranice nekretninerijeka.net i da uništi sve materijale koje je kopirao, ispisao ili na bilo koji drugi način sačuvao, a koji potječu sa ovih stranica. Korištenjem stranica nekretninerijeka.net korisnik potvrđuje da je upoznat s Pravilima i uvjetima korištenja internetskih stranica nekretninerijeka.net i da ih u cijelosti prihvaća.

Ovi uvjeti i sadržaji ove stranice podliježu autorskom pravu.

Nekretninerijeka Sva prava pridržana. U Rijeci, veljače 2010.